Friday, 17 August 2012

▲ C h e m i s t r y P r o j e c t 2012 by 4 Pure Science ▼


Beberapa minggu lepas, berlaku laa pertandingan sempena Minggu Sains&Matematik. Waaaa, menarik kot. Memandangkan Iera ni kelas Sains Tulen, so cikgu Yunos bagi cabaran untuk kami buat Pameran Kimia.
Menarik tuu? Hebat laa kami akhirnya berjaya menyiapkan projek tersebut dengan jayanya dan bangganya! Penat tahu tak buat itu ini. Phewwww. Menjadi satu kelegaan bila semuanya berjalan lancar.
Nak buat pameran ni bukannya mudah. Memerlukan pengorbanan masa, tenaga kan. Hasilnya pastilah membanggakan kalau buat sungguh-sungguh. Straight to the point, Iera bangga gila dengan hasil pameran yang kitorang buat. Iera bukan banyak membantu sangat. Kebanyakan kerja Hidayah yang buat k. so, I put on credit to Hidayah.

Sepanjang pameran, macam-macam laa kena buat. Nak tarik orang untuk datang kat tempat pameran kitorang bukan mudah. Pandai-pandai laah kan tarik orang. Huhu. Kpeaceee! *actually, nak tarik orang sebab nak menang. Pemenang dikira mengikut Vote yang terbanyak yang Berjaya dikumpulkan. Jyeeeaaahhh!
Sebanyak 7 kumpulan yang menyertai pertandingan ni taw. And, my group is the 4th group. Hiyeeeaahhh ._.
Tema pameran ada banyak, antaranya Perubatan, Makanan, Bateri, Getah, Aliminium and Metal, Food preservatives and lastly is Soap.

Group 1: Getah, kau busukkk !
*Fakhrul dan Haizam*


 *Explanation*
 Tabik spring kat group ni. Hehe. Dieorang bawak aneka jenis barang yang diperbuat daripada getah. Antaranya belon, kasut, tayar, kayu getah, susu kambing. Ehhhh! Susu getah, pemadam, lagi tak ingat. Haha. Serious Iera sukee ejek group Busuukk ni. Korang jangan marah taw. Aku gurau jee k.

Group 2: Sabun ohh sabunn!

*Masing-masing busy as bees* Bzzzzzzzzz.

Memang patot ahh dorang menang. Maklumlah, dorang ada experiment tak macam kitorang. Ttsssskkk tssskkk. Tahniah korangg :-*
Group 3: Bateri, kau dah lemah ke apa?

Group ni tak best. Hehe. Ahli dorang tak kepoh macam group Iera. Huuuu. Btw, nice trying guys.


Group 4: Makan, makan ouhh.

*Muka masing-masing tak ready to go*

Yang paling Iera suka group Makanan tuu laa. Hahaarrr. Sebab banyak gila kott makanan yang dok di pamerkan. Beerrggghhhh! Terliuk aku! Nasib laah puasa. Kalau tak, memang dah lama dah rembat satu makanan. Ehhh, ehhh. Ingat korang je kee ada makanan. Group Iera nii walaupun ubat ada jugak tau makanan. Ehh, bukan. Minuman aje. Haha.
Group 5: Food Preservatives

*Where the owner*
Nothing can describe on it. Ngeeeeee.
Group 6: Besi pon besi laa.


*The two gorgeous one*

Kesian k guys dengan group ni. No teamwork. Come on. Iera bukan nak ngutuk, tapi tolonglah geng korang tuu. Kesian dia tauu. Tak baik, tak baik. Hiihiii.

Group 7: Bila sakit, ubat jugak kan kau cari?
*Explaination from the bachelor?*

*I'm like a Principle*

*Hidayah dan Raihan periuh suasana*

*Owner blog nak jugak inter-frame^^v*
Awesome group. *Okay, perasan puji group sendiri. Ehhh. Betol what. I’m saying the truth.
Makcik Hidayah asal ada orang dating, punya lah beria dia terangkan. Kalu Iera terangkan, speechless lah jawabnya k.
Makcik Raihan ponn same. Untung laa deduaa reti explain tak macam Iera.
Huiying, the smart one only busy with taking a picture. Hehehehe.
Dan Iera pulak? Bodekk kawan-kawan pergi votes group kami.Memang laah awesome one!
So, tak salah laa group kitorang menang Pengundi Terbanyak. Haha. Anugerah Khas tuu. Kau adooo?
Pernah dengar tak Hibiscus Tea? Serious sedap. Rasa Ribena pon ada tau. *Kau main cakap je Iera. Kau tak merasa ponn kau kata sedap.* Tuu menurut apa yang kawan Iera cakap laa. Wink wink. Ada jugak air Mint Pudina and Honey Aloevera. Ehhhhhmmmmm. Yummeee :-*

Keputusan diumumkan hari Isnin tuu. Ohh, ksedihh tak dapat Johan. Takpee laah. Yang ketiga ponn jadik laa. Dapat jugak hadiah. Tapi Iera jeless yang dapat saguhati tuu dapat calculator Angry Bird. Serioouusss comell! Nak jugak. Nak.
P/S: Sorry korang kalau ada salah cakap.
Okay, that’s all. Bye byee. Wasalam.
Nagging :
S’F Love


No comments:

Post a Comment