Friday, 14 September 2012

Selamat Mengharungi Peperiksaan



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ

Di saat ini, aku menaip tanpa arah tujuan .
Anda semua. Sihat tak? Alhamdulillah kita masih hidup di muka bumi ini. Sepatutnya kita lebih bersyukur kerana Allah masih beri kita oksigen untuk hidup, tempat tinggal yang selesa, sesebuah komuniti untuk berinteraksi, dan ilmu untuk digunakan kea rah kebaikan. Actually Iera terlebih Bio dalam entry ni. Hihi. Sorry. Ni semua angkara belajar Biology tadi kat sekolah.
Emmmm, subject Biology sebenarnya bukanlah mudah. Orang sok sek sok sek berkata “Alaaaa, Biology . senang je. Hafal je”. Ouhhh yeeaahhh ? Siapa yang tak ambil Bio tuu, try laa try. *kecuali orang yang otaknya memang genius*
Alamaaakk, macam mana ni. Exam Final-Year dah nak dekat. Ohh my fate. Can you besides me? I’m really really want my ranking as before this. Taknak lagi ranking Top10. Nak Top 3. Insya-Allah. Ada usaha, maka kejayaan akan dayang kepada kita. Kan kan kan?
Kepada semua kawan-kawan Iera, please make all teacher be proud with us! Don’t let them(teachers) look down with us. Cukup laah selama ini kita kena marah, rotan dan sebagainya. Perbaiki laah sikap kita demia masa depan kita. Buktikan kita boleh! 4STN boleh! Sains Tulen boleh! Go go go ! Poingg poingg :*
Kepada kawan-kawan kepada, good luck okay. Adik2 Form 3 kita tuu, jawab soalan dengan penuh semangat dan ketengangan okay? Anda boleh. Kalau orang lain boleh dapat straight A’s, kenapa tidak anda? Right? Akak Iera doakan semoga adik-adik ni berjaya dalam PMR ni.

And to candidates UPSR, haaaa. Seronok leteew kan dah habis exam? Adik Isya(Adik Izzat) , akak doakan
 result adik cemerlang tauuu. Sayang adik comel nii. Jangan nakal2. Kalau nakal, akak cubit karang. Hihihi :* ILOVEYOUUDIKK
     -Next year, I’ll be SPM Victims. Wish me luck. I’ll catch you A’s-

Thursday, 23 August 2012

▲Salam Aidilfitri Salam Syawal Selamat Hari Rayaa▼


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ


*Opps, muka tak semangat sambut raya. Wuuuuu*


Ehh cik adik berbaju kurung. Ehh. Hi makcik bertudung litup, waahh lawa baju. Bau kedai. Baju raya ya kak? Oihh, hang beli mana? Uihhh, cantik ada manik, labucci. Kain nya pun lawa. *Tuu dia gelagat makcik-makcik kita kalau berhari raya. Ada saja yang nak ditegurnya. Hihi. Well, Iera ponn sama jaa. Biasalah, perempuan memang sukakan benda yang cantik, hai suami pun naik pening tengok gelagat isteri mereka. Raya raya ni laa giliran si wanita berhias bak pengantin. Si suami pun sama. Ehh! Anak pun sama juga. Pokoknya, satu family nak cantik, menarik, tertarik, menawanwanwann. Auwwwwmmmmm!

Ehh! Dah raya eh kita? Ewah ewahh. Cik Iera, dah raya keenam dah ni. Alalaaa, cepatnya masa berlalu. Syawal dah tiba rupanya. Ni laa kan yang korang tunggukan? Heeehaaa. Bulan dapat bonus, Bulan dapat bonus! Budak kecik memang suka kutip-kutip duit ni kan. Lagi-lagi kalau dorang buat muka belas kasihan dia tuu. Alallaaa. Bisa melting gue!

Naaaa, dah dapat belum kumpul duit raya tuu? Nak buat apa dengan duit raya tuu? Bak mehh sikit? Hihi. Buat belanja Iera makan. Iera ni kuat makan. Wikwink. Takpelaa, taknak pun. Saja je gurau. Hehe. Macam mana suasana hari raya korang? Mesti best kan? Tak macam Iera. This year raya memang tersangat “Awesome”- -‘
Well, pagi-pagi makan ketupat, rendang yang mak masak. Lepastuu melawat kubur arwah ayah. Dua tahun dah tak beraya, berpuasa dengan ayah. Ouhh ayah. Your daughter always miss you. She is missing you right now T__T

Tapi kenapa ekk, ramai kata tahun ni raya sangat tidak best? Apakah? Apa yang tak best nyee tuu? Hihi. Nak tahu jugak. Apa-apa pun di hari raya ini, sama-sama lah kita bermaafan sesame insan. Sedarlah diri kita tak sesempurna mana, sering melakukan kesilapan. Apalah salahnya kalau kita menghulurkan tangan memohon maaf . kan kan kan. Tapi kalau budak kecik tuu, hulur tangan mintak duit je. Kan? Tahu dah –‘

Btw, raya ni sangat bermakna buat Iera sebab dapat beraya bersama dia kembali. His papa gave me RM 100. Ouh, I am really appreciate of it. Thanks Cikgu Zamri. Hihihi.

Di kesempatan ini, Iera nak minta ampun dan maaf sekiranya sepanjang korang kenal Iera, Iera banyak melakukan kesalahan, terkasar bahasa dengan korang. Harap korang dapat maafkan Iera.
Raikan syawal ini dengan berkunjung-kunjungan, ziarah-menziarahi, dan bermaaf-maafan agar Syawal kali ini lebih bermakna

Nagging :
S’F Love