Saturday, 19 May 2012

♥ I AM BIRTHDAY GIRL TODAY-ANGAH ♥

Allah selamatkan kamu!
Happy birthday angah! Tiup lilin sikitt*
Today, my sis birthday yang ke-21. Tahniah. Alhamdulillah angah masih kekal hidup. Sayang angah!
Muuuaaahhhh !
Maaf laaa, takdee hadiah. Tapi angah dah dapat hadiah drpd A. Wan kan? Huhu. Tadi Iera post gamba dan ayat ni kat Fb, angah g nanges. Iera turut menanges. Ksorry angah.





Adik tahu besok angah g shopping kan. Shopping laah dgn RM500 tuu.
Angah tanya kite tadi, adik nak jugak kee? Kita jwab taknak. Tapi kita nak Birthday kita disambut kat tepi pantai. Lepastuu masing-masing bawak hadih. Ada kek. Muahaha. Lepastuu kan semua pakai mask. Hikhokk. Lepastuu lagi kan, mak belikan kita DSLR. Waaahh. Macam macam. Tapi itu semua KHALAYAN semata-mata. Tapi tadi angah ckp, bawak tepi pantai boleh laah. Haha. Lawak lawak.

Akak Ezan, nanti bagi hadiah nak angah tau. Haha. Mak jugak!
Walaupun angah ni degil, tapi dia ada jugak yang baiknyee. Selalu belanja aku baju laah, tudung laa. Haisss-,-

Pesanan untuk angah:
-Jadilah anak yang dengar kata mak
-Kahwin sepat-cepat tau. Nak ada keponakan. Hehe.
-Semoga kekal dgn Abg Wan!
-SAYANG ANGAH!


/Soorryyy short entry. I love my sister so much, and also my family. They bring a happiness in my life!
Nagging :
S’F Love

Sunday, 13 May 2012

♥ I LOVE MY SUPERMAAKKK♥

Maaakkk! Adikk sayangg mak sangat-sangat.


Okay, umum mengetahui harini is Mother’s Day. Kay, aku excited laah jugak. Mak sudah menjaga aku hampir 17 tahun(termasuk dalam kandungannya lagi). Thanks maak bawa adik ke dunia ini. Terima kasih juga sebab mak sanggup melahirkan, menjga, menatang, memenuhi ape yang adik nak, menyokong segala yang adik lakukan, mendoakan kejayaan adik, dan banyak lagi yang adik rase tak terkira ape yang mak dah beri kat adik. Adik hargai maakkk sangat-sangat.


Mak, adik tahu banyak yang adik dah buat kat maakk . Adik kadang-kadang ada melawan cakap maakk . tapi mak tetap bersabar melayan karenah anakkmu ini.


Maaf semua. Maybe di entry nii Iera nak cerita pasal MAKK sahaje. Sorry if you all tak suka . Kalau nak baca, Iera hargai. Thanks yaw. Kiss sikit. Muaahh! :-*

Seba sedikit about maak;
Nama mak: Junainah Binti Afandi
Lahir pada; 13 Dec 1954(Mak Iera dah tua, tapi belum ada cucu, Hehe)
Asal; Parit Bulat, Muar Johor.


Iera nak cakap ni. Mak iera is the SUPERMAAK that’s nobody have! Haha. Seriously! Mak iera :

Seorang ibu yang tabah, mak jaga ayah sebaik mungkin masa ayah sakit. Mak laah yang jaga ayah saat ayah nak meninggal seorang diri. Mak pernah ikut ayah g kerja. Sayang mak!
Mak kuat! Superpower laah mak kitee. Dia bekas tentera. Hehe. Dia jugak pandai menukang sikit-sikit.
mak baik hati. Kalau Iera merengek nak something, mak akan belikan. Pernah sekali notebook kena bawak dngan angah, Iera merajuk seminggu tak cakap dgn mak. Then, mak belikan Laptop Asus. Melayang RM 1999 mak dalam satu hari. /NIKON DSLR yang masih tak dapat sampai sekarang. Hehe.
Mak sporting kadang-kadang. Tapi mak jugak garang. Kalau dah kena sebat, menangiss wookkk! Takpee, tuu namanya mendidik anak. Kan kan.
K, that’s all. Kesimpulannya, cintailah, sayangilah, kasihilah Ibu, Ayah, Kakak, Abang, Adik dan seluruh anggota keluarga anda. Tanpa mereka, siapalah kita.




|
|
v
SUPERWOMEN AND SUPERMAAAKKK saya



Thanks Reader For ReadLike If You Love This Entry