Saturday, 17 December 2011

/KAU PENAKUT LAAH KUCING\


Meaoww! Rawrr!

<------ PENAKUT!
Nak tanya ni, siapa suka kucing? Hehe. Saya suka kan kucing. Kucing comels sangad! Semua JANTAN, setiap kali tido, mesti dengan kucing. Hihi.
Tapi tak kesah laah kucing kee hamster kee, asalkan haiwan peliharaan, semua saya suka. Ulang balik, haiwan peliharaan okay? Hehe.

Kat rumah saya, ada 2 ekor kucing. Kiteorang satu family suka panggil dia GENDUD! Sebab dia memang "gendud". Ekor dia kontot aje. Dia gatal taw! Dan juga sombong. Haha.

Bila time makan, dia sorang je makan. Kasihan "kurus", terpaksa bagi chance "gendud" makan. Haaa? Kurus ? Siapa kurus? Kurus tuu kucing saya lagi satu. Dulu-dulu dia berisi, tapi semenjak dia jatu
h sakid, dia dah kurus . # tapi makan banyak jugak!

Ape penyakit kurus? Iera ponn tak tahu? Dia punya mulut kan, sedih kalau tengok! Monyong. Hehe. Dah takdaa mulut daa Iera tengok. Kasihan . Ada penyelesaian tak? Hehe.

Beberapa bulan yang lepas, ada mak kucing mane entah beranak kat rumah ni. Dia melahirkan laa 3ekor anak. Tapi 2ekor dah mati. Tinggal sekor. Ekor nyee panjang. #tak comels;(

Kucing tuu takot orang laah. Apelahh kucing niyh. Bukan aku makan kau pon! Huhh!


p/s : bela kucing dengan penuh kasih sayang, bukan macam I! PEMBULI KUCING. Mwehehe:D



Monday, 12 December 2011

RESULT KELUAR LAAH CEPAT!

Assalamualaikum :

Hello there’s ! Iera sudah lame tak meng-update blog ini . Sudah kekeringan idea agaknye? Haha. Okay laa! Iera tahu sekarang musim peperiksaan sudahpun berakhir. Jadi , bagi candidates yang mengambilnya pasti sudah tidak sabar bukan untuk mengetahui keputusannya! Tunggu dulu! Bawa-bawa laah bersabar. Sabarkan separuh daripada iman. Hehe :’D

Btw, saya juga exam candidates for Penilaian Menengah Rendah(PMR). Result akn keluar beberapa hari aje lagi. Pasti laah itu menakutkan! It’s so scary. But, chill beb! Semua usaha dah dilakukan, hanya redha sahaja dengan keputusan yang bakal diterima. Tapi Iera mahu straight A! But, I’m still not sure? Apa-apa punn , tunggu sahaja laah . wait and see!

So , macam mane holiday korangg? Pastinya korangg spent time dengan vacations kann? Eleyy . sukee leeteeww! Haha. Tak kesah laa ape korangg buad, asalkan korangg gembire. Jarang dapat cuti panjang, inilah masanya! Gunakan masa itu sebaik mungkin okay? Hehe.

Haaa! Preparations barang sekolah dah beli belom? Semuanya mesti baru kan? Kasut baru, beg baru, uniform baru, pokoknya sihh semuanya baru laah! Kan kan. Yang penting jangan terlalu membazir, kasihan parents kene budget lebih untuk anak-anak. Hehe. #nasihat orang , tapi Iera punn suka membazir! Hewhew.


Sunday, 11 December 2011

Assalamualaikum !

Holiday , holiday . Tapi holiday yang membosankan ! Lalala . Result oh result , bila aku nak dapat ? Rindu kat sekolah, kawan-kawan , cikgu-cikgu and SWEETHEART aku . Whewww . Tak tahu nak blogging ape laah . Bukan korang bace punn . Maybe ? Eytt ! Aku jelous tengok blog kau orang yang lawa gilee tuu . Huhh ! Nak jugak . Jeng jeng .

Before this , aku ada buad blog . Tapi aku dah delete . It's messy laah . So now , this is my new blog . Biase biase jea , tak lawa mane punn . Haha . Kpeace !
Wassalam ,


P/S : SEMOGA YOU ALLS HAPPY HOLIDAY :)